Čemaževi krapeci

Sestavine

sestavine za testo

  • 50g čemaža nabranega ob Muri
  • 2 jajci
  • 250g bio bele pšenične moke BeEko
  • 100g bio pirine moke BeEko
  • Sol

sestavine za nadev

  • 160g fileja slovenske dimljene postrvi
  • 200g kremnega sira
  • Sir Princ Pomurskih mlekarn
  • 1 jajce
  • hren
  • sol, poper, peteršilj

Priprava

Najprej pripravimo testo. Čemaž blanširamo v slanem kropu, dobro odcedimo in na fino spasiramo. Presejano moko, jajca in spasiran čemaž umesimo v testo. Pred naslednjim korakom naj testo počiva v hladilniku najmanj 30 min.

V času ko je testo na hladnem, pripravimo nadev. Nacufanemu fileju postrvi dodamo kremni sir, naribanega Princa, jajce, hren in začimbe ter vse zmešamo v homogeno maso.

Testo razvaljamo, nadevamo z nadevom in kuhamo v slanem kropu.

Pa dober tek in naj Vam gre v slast!