Sestavine
sestavine za testo
- 50g čemaža nabranega ob Muri
- 2 jajci
- 250g bio bele pšenične moke BeEko
- 100g bio pirine moke BeEko
- Sol
sestavine za nadev
- 160g fileja slovenske dimljene postrvi
- 200g kremnega sira
- Sir Princ Pomurskih mlekarn
- 1 jajce
- hren
- sol, poper, peteršilj
Priprava
Najprej pripravimo testo. Čemaž blanširamo v slanem kropu, dobro odcedimo in na fino spasiramo. Presejano moko, jajca in spasiran čemaž umesimo v testo. Pred naslednjim korakom naj testo počiva v hladilniku najmanj 30 min.
V času ko je testo na hladnem, pripravimo nadev. Nacufanemu fileju postrvi dodamo kremni sir, naribanega Princa, jajce, hren in začimbe ter vse zmešamo v homogeno maso.
Testo razvaljamo, nadevamo z nadevom in kuhamo v slanem kropu.
Pa dober tek in naj Vam gre v slast!